När du börjar arbeta med installation av skruvfundament ir šiai inovacijai statybų srityje vis populiarėjant, vis išgirstame klausimą – „Kokį sraigtinį polį man pasirinkti?”. Tam sukūrėme šį informacinį video 🙂

U
Den vanligaste typen av skruvstång. Själva U -formen högst upp på högen dikterar en tydlig förståelse för hur man använder den - genom att placera strukturen i profilgapet är det väldigt lätt att göra en rejäl knut.
Om det inte är möjligt att vrida U -polerna till en plan linje och strukturen är tunnare - är det möjligt att justera riktningen genom att montera, skruva fast strukturen på det ena eller andra polens "örat" med två träskruvar.

Det är enkelt att fästa ramen på U-typ skruvstång på två sätt:
Till en U-profilplatta, dra åt med 2 skruvar. Denna metod är mer lämplig för hårdare trä och i fall där ett skyddstejp för trä används. Genom att fixera slaktkroppen på detta sätt från mjukare, mer mottagligt virke, finns det en risk att armeringen inte längre tål belastningen över tid.
Det klassiska sättet - med hjälp av en lång tråd, åtdragning genom båda profilplattorna. Sådan installation tar längre tid, men är mer pålitlig och hållbar.

Nackdelarna med en hög av U-typ är den begränsade bredden på strukturen som ska monteras. Naturligtvis kan detta lösas genom att skära en profilplatta. Det är också viktigt att exakt justera höjden på dessa typer av skruvstänger, eftersom detta inte kommer att kunna justeras senare.

 

F
Skruvstångstyp med rund, platt topp. Det finns ett 12 mm hål för att skruva in den långa gängan högst upp på stolpen.
Med stolpar av F -typ är det inte nödvändigt att vrida dem perfekt - innan nivellering kommer du att jämna ut höjden med en lång tråd, bricka och mutter.

Nackdelen med en stolpe av F-typ är att den måste vridas till en exakt, solid rad. Detta kan vara svårare för de mindre erfarna inom byggbranschen, men det är av denna anledning som F-poltypen väljs av precisionssökande byggproffs.

 

M
M -poltypen identifieras med en sexkantig platta högst upp på stolpen. Jämfört med U, F -poltyper är den här mycket större, tjockare från botten. Därför används skruvfundament av M -typ där det finns högre belastningar och konstruktioner - för badtunnor, bastur, små hus och andra byggnader.

Typ M skruvhögar har ett 12 mm diameter hål för lång gängning. Som med F-stången kan höjden justeras med en bricka och mutter genom att skruva fast den i marken innan konstruktionen monteras. M-skruvstrukturen kan också monteras i en vinkel med hjälp av sidohålen i sexkantplattan.
M pro -typ skruvfundament är utformade med en tjockare vägg, så de är betydligt mer hållbara.

Minus - utan speciell monteringsutrustning kommer du inte att skruva dessa stolpar.

Det finns fortfarande frågor om hur man väljer skruvstolpar? Kontakta BeBetono.LT -teamet!